ÅRETS SKULPTUR 2021- BJARNE MELGAARD «LIGHT BULB MAN»

Et nytt verk har fått sin plass i skulpturparken – Bjarne Melgaards Light Bulb Man er nå avduket

LIGHT BULB MAN
Light Bulb Man

Årets bidrag til skulpturparken I 2021 er laget av Bjarne Melgaard. Kunstverket «Light Bulb Man» er blant Melgaards mest ikoniske verk.

Versjonen som nå er avduket på Bærums Verk er den største kunstneren har produsert, og er helt unik. Bjarne Melgaard er en av våre tids store kunstnere og den nye skulpturen vil bidra til å vise mangfoldet og bredden blant våre kunstnere. Han har i snart 30 år vært en av de mest anerkjente innen norsk samtidskunst. Han er kjent som en av våre mest nyskapende malere, men samtidig ikke minst for sine ambisiøse utstillinger der maleri, film, skulpturer og figurer inngår i en kompleks helhet.

Den gjennomhullede mannsfiguren «Light Bulb Man» ble først presentert som et verk allerede i 1997, og er som sådan et av motivene kunstneren har arbeidet med lengst. Det er et åpent spørsmål hvorvidt skulpturen kan eller bør forstås som et slags selvportrett. At Melgaard har arbeidet med figuren i snart 25 år, viser tydelig at den har stor personlig betydning for kunstneren.

Skulpturparken inneholder verk av våre fremste billedhuggere, innenfor et meget bredt spenn av kunstneriske uttrykk. Det unike med samlingen er hvordan skulpturene går i dialog med kulturhistorien som ligger i Bærums Verk for øvrig. Vårt gamle handelsstedets unike karakter, gir en helt spesiell arena hvor kunsten kan oppleves.

Blant de øvrige kunstnerne som er representert i parken, finner man eksempelvis Per Inge Bjørlo, Kristian Blystad, Bård Breivik, Aase Texmon-Rygh, Per Ung, Skule Waksvik, Nico Widerberg og Nils Aas.

 

Velkommen til vår flotte skulpturpark!

LIGHT BULB MAN