Kunst

Utstilling med Arne Åse hos Bærum Kunsthåndverk

12. oktober-3. november 2024

Ny utstilling med Arne Åse hos Bærum Kunsthåndverk

 

Bærum Kunsthåndverk åpner en ny utstilling med kunstneren Arne Åse, kjent for sine lyriske arbeider i porselen. Åses verk spenner fra det minimalistisk hvite til arbeider med akvarellaktige farger, som han selv beskriver som «maleriske visuelle improvisasjoner.»

Arne Åse er en av Norges mest profilerte keramikere, med verk representert i museer og samlinger verden over, inkludert i USA, Japan og Kina. Han har hatt en omfattende utstillingskarriere både nasjonalt og internasjonalt, og hans arbeid har blitt omtalt i flere bøker og tidsskrifter, blant annet «Masters Porcelain» i USA.

I tillegg til sitt kunstnerskap har Åse også vært aktiv som forfatter. Kunsthistoriker Gunnar Danbolt har skrevet en bok om hans virke, og Arne Åse selv har utgitt en bok om fargene han bruker i sitt arbeid. Denne boken har blitt et verdifullt samleobjekt internasjonalt.

Utstillingen er en mulighet til å oppleve Åses unike porselensarbeider på nært hold, i et inspirerende miljø som feirer både det visuelle og det taktile.

 

Har du spørsmål om gavekort?